Kastoria View Trail Running | Διαδρομή 25χλμ.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Χλόη περιοχή Φουντουκλή στην βρύση (υψόμετρο 675 μ.) Μετά από λίγα μέτρα ασφάλτου ανηφορίζει σε τσιμεντένιο δρόμο για να μπει στο μονοπάτι με κατεύθυνση βόρεια – βορειοδυτική.

Κατευθύνεται προς αγ. Τριάδα και στην διασταύρωση στρίβει δεξιά για να κατηφορίσει προς την γέφυρα Δενδροχωρίου. Διασχίζει το φαράγγι της Κορομηλιάς και φτάνοντας στο χωριό γυρίζει αριστερά προς την αγ. Τριάδα, για να κατηφορίσει κατόπιν προς το Όχι κι έπειτα να ανεβεί από την βόρεια κόψη την Ψαλίδα, στην κλασσική διαδρομή προς την κεραία κατηφορίζοντας και λίγο πριν φτάσουμε εκεί γυρίζουμε πάλι αριστερά στην τραβέρσα που θα μας βγάλει στον χωματόδρομο που πηγαίνει στην Χλόη και στο τέλος της διαδρομής.

Η διαδρομή ακολουθεί τα χνάρια της αρκούδας, του λύκου, του αγιογούρουνου, των ζαρκαδιών και όλων των άγριων ζώων που ζουν και κινούνται μέσα στα δρυοδάση και τις συστάδες πεύκων που συναντάμε. Αφουγκραζόμαστε ήχους των πουλιών στα παραποτάμια δάση του Λαδοπόταμου με σκλήθρα, γαύρους, φράξους, φτελιές, αγριοπλάτανους, φουντουκιές, νεροπλάτανους, σφενδάμια, διάφορα είδη από ιτιές, γκορτσιές και βατομουριές να γίνονται οι κρυψώνες τους. Σε ένα τοπίο που είναι χαρακτηρισμένο ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους». Κινείται ανάμεσα σε αρχαιολογικούς χώρους, σκήτες που κρέμονται στα βράχια του φαραγγιού και πέτρινα τοξωτά γεφύρια απαράμιλλης ομορφιάς. Βράχια που ορθώνονται δίπλα και λιβάδια να απλώνονται μπροστά. Ανάμεσα στην μνήμη και την ιστορία. Μπροστά στα υπολείμματα ενός αδελφοκτόνου πολέμου που άφησε μόνο ερείπια και νεκρούς. Οι εναλλαγές είναι εντυπωσιακές. Με τελικό αποκορύφωμα την εντυπωσιακή θέα που προσφέρει η Ψαλίδα από ψηλά. Όλη την λεκάνη, με την λίμνη και την πόλη μπροστά στα πόδια μας, καθώς κατεβαίνουμε για την γραμμή τερματισμού.

kastoria-view-trail-running-25km

Τεχνικά Χαρακτηριστικά αγώνα

Και οι δύο αγώνες έχουν κοινή αφετηρία και τερματισμό στην Χλόη – Φουντουκλή (την βρύση) εκεί που γίνεται η ανθοέκθεση σε υψόμετρο 732 μέτρα.
Κινούμαστε στα πρώτα 300 μ (100 σε άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά άλλα 200 ανηφορικά σε πεζόδρομο) μέχρι να μπούμε στο μονοπάτι.
Κοινή διαδρομή και για τους δύο αγώνες έως τα 1.65 χλμ. πιο πάνω όπου χωρίζουν οι διαδρομές.
Αριστερά φεύγει το μονοπάτι για τον αγώνα των 11 χιλιομέτρων και δεξιά για τον μεγάλο αγώνα των 25 χιλιομέτρων.

25 χιλιόμετρα
1.446 μ. θετική υψομετρική 
Απαιτητικός αγώνας με τεχνικές δυσκολίες

Συνεχίζουμε δεξιά σε τραβέρσα και για 100 μ. υπάρχει ανάβαση με μεγάλη κλίση που βγάζει σε χωματόδρομο. Τον ακολουθούμε για 100 μέτρα μέχρι τα 2.1 μ. από την αφετηρία και στρίβουμε αριστερά στο βουνό με κατεύθυνση την αγ. Τριάδα.

Στα 3.4 μ. περνώντας μέσα από δάσος κωνοφόρων τελειώνει η ανάβαση σε υψόμετρο 1.22 μ.

1ος σταθμός τροφοδοσίας στα 3.8 χλμ. και σε υψόμετρο 1.200 μ. 
(νερό, μπανάνες, μικρή ατομική συσκευασία σοκολατάκια υγείας)
Ακολουθούμε για 800 μ. χωματόδρομο. Στα 4.3 χλμ. στρίβουμε δεξιά στο δασωμένο και ακολουθούμε την σήμανση προς την γέφυρα Δενδροχωρίου. 
Στα 7.5 χλμ φθάνουμε σε λιβάδι και στα 8 χλμ. βγαίνουμε σε χωματόδρομο που τον ακολουθούμε για 1.200 μ. 
Στα 9.2 χλμ. στρίβουμε αριστερά βγαίνοντας από τον χωματόδρομο για να συνεχίσουμε σε δρυοδάσος που θα μας βγάλει στα 11 χλμ . στην πανέμορφη πέτρινη τοξωτή γέφυρα του Δενδροχωρίου.

 2ος σταθμός τροφοδοσίας στα 11 χλμ. σε υψόμετρο 785 μ.
(νερό, μπανάνες, ισοτονικό ποτό, μικρές μπουκιές σάντουιτς, ατομικές συσκευασίες σοκολατάκια υγείας, φυστίκια, κόλα)
Ακολουθούμε για 1.500 μέτρα το μονοπάτι που κινείται δίπλα στο ποτάμι και από το 12ο χιλιόμετρο ξεκινά και πάλι ανάβαση για 500 μ. μέχρι το υψόμετρο των 907 μ.
Για 1.500 μ. το μονοπάτι έχει τεχνικές δυσκολίες (υπάρχουν πέτρες στην διαδρομή του και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή). Βρισκόμαστε πάνω από το φαράγγι της Κορομηλιάς.
Μετά ακολουθούμε για 500 περίπου μέτρα έως την μονή του αγ.Νικολάου όπου και ο

3ος σταθμός τροφοδοσίας στο 15ο χιλιόμετρο σε υψόμετρο 847 μ.
(νερό, μπανάνες, ισοτονικό ποτό, μικρές μπουκιές σάντουιτς, ατομικές συσκευασίες σοκολατάκια υγείας, φυστίκια, κόλα)
Συνεχίζουμε για 100 μ. σε άσφαλτο και γυρίζουμε πάλι αριστερά ακολουθώντας 1.200 μ. σε λιβάδι κι έπειτα χωματόδρομο που θα μας βγάλει στην βάση του βουνού σε υψόμετρο 988 μ. από όπου ξεκινά και η ανάβαση.
Όλη η ανάβαση μέχρι τα 1.383 μ. στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, για περισσότερα από 3 χιλιόμετρα, έχει τεχνικές δυσκολίες, κινείται σε πέτρες και βράχους γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Μόνο ψηλά, λίγο πριν, φθάνουμε σε λιβάδι που κατευθύνεται προς την κορυφή, στα 18.2 χλμ.
Στην κορυφή της αγ.Τριάδας θα υπάρχει βοηθητικός σταθμός (4ο σταθμός)  με νερό, μπανάνες, κόλα, φιστίκια.
Κατηφορίζουμε στο μονοπάτι για 600 μέτρα και βγαίνουμε πάλι σε χωματόδρομο για 800 μέτρα που θα μας οδηγήσει μέσα από το λιβάδι με τις υπεραιωνόβιες βελανιδιές στον

5ο σταθμός τροφοδοσίας που είναι κοινός με τον 1ο σταθμό βρισκόμαστε στα 19.5 χλμ. σε υψόμετρο 1.200 μ.
(νερό, μπανάνες, μικρή ατομική συσκευασία σοκολατάκια υγείας)
Από εκεί, ακολουθούμε κατεβαίνοντας, το ίδιο μονοπάτι, αυτό της ανάβασης, που θα μας βγάλει μέχρι την διασταύρωση με τον μικρό αγώνα. Για να συνεχίσουμε πια στην διαδρομή, σε τραβέρσα πια, του μικρού αγώνα των 11 χιλιομέτρων μέχρι την ποτίστρα όπου και θα στρίψουμε αριστερά για να φθάσουμε μετά από κυκλική διαδρομή στον τερματισμό του αγώνα.

Δήλωσε Συμμετοχή στο Kastoria View Trail Running

Δήλωσε συμμετοχή & εξασφάλισε τη θέση σου στο συναρπαστικό αγώνα “Kastoria View Trail Running”. Κάνε κλικ στο κουμπί της συμμετοχής για τον αγώνα των 11χλμ ή των 25χλμ.
*Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή & ομάδες αθλητών. 

Η διαδρομή του αγώνα