Το Δάκρυ του Ουρανού στη Γη | Νυχτερινός αγώνας

Το Σάββατο 2 Ιουλίου διοργανώνεται ο αγώνας χωριό Γράμμος (Γράμουστα) (1.380 μ), λίμνη Γκιστόβα (2.350 μ), η ψηλότερη στην Ελλάδα και επιστροφή πάλι στο χωριό από το ίδιο μονοπάτι 13 χιλιομέτρων, με 1.000 μέτρα ανάβαση. Ο αγώνας είναι νυκτερινός, ξεκινά 8 το βράδυ. Για τους αθλητές είναι απαραίτητος φακός κεφαλής & αντιανεμικό.

limni-gkistova

Η λίμνη Γκιστόβα

«Το δάκρυ του Ουρανού πάνω στην Γη, ή αλλιώς το Μάτι του για να προσέχει τους άφρονες». 
Κάποτε οι άνθρωποι είχαν την δυνατότητα να ζουν ειρηνικά. Ήταν δώρο της σοφίας των Θεών. Κι έτσι γινόταν. Οι φύση τους προίκισε με όλες τις ομορφιές της κι αυτοί χρειαζόταν μόνο να κρατούν τους νόμους της και να την σέβονται. Ήταν ευχαριστημένοι γιατί όλοι πορεύονταν με ισορροπία. Ώσπου η διχόνοια μπήκε ανάμεσά τους. Τους κατέλαβε η ανοησία να κυριαρχήσουν. Κι ανατράπηκαν όλα.  Ξεκίνησαν έναν μακροχρόνιο, φρικώδη πόλεμο με πολλούς νεκρούς και καμένη γη, προκειμένου να εξοντώσουν αυτούς που θεωρούσαν εχθρούς, ώστε να μείνουν μόνοι στην εξουσία. Τίποτα δεν τους σταματούσε. Αφανίστηκαν αμέτρητοι νέοι κι από τις δυο πλευρές. Κι έμεινε μόνο ο όλεθρος… 
Είδε ο Ουρανός αυτή την μάταιη διαμάχη και δάκρυσε για την τόση αφροσύνη. Έπεσε το δάκρυ πάνω στο βουνό, δίπλα στην κορυφή, κι έγινε το «Μάτι» του να προσέχει μην ξανακυλήσουν οι άνθρωποι σε παρεκτροπή του φυσικού, συμπαντικού νόμου. Έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη Γκιστόβα, η ψηλότερη, (2.350 μ), στην Ελλάδα.

limni-gkistova
limni-gkistova
limni-gkistova
limni-gkistova
limni-gkistova
limni-gkistova
limni-gkistova
limni-gkistova

Η αφετηρία και το τέλος της διαδρομής

Από το χωριό Γράμμοστα (υψ. 1380μ.) έως την λίμνη Γκιστόβα (2.350μ.) και πίσω στο χωριό. Στη λίμνη Γκιστόβα θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας που θα είναι & σταθμός ελέγχου.